Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2013



Δωρική Μελισσοκομική  Πρεσβύτης Χρήστος                

Καστράκι Δωρίδας Φωκίδα    τηλ.26343 01732  κιν.6947 327 949
Δύο νέα προϊόντα παρουσιάζει η Δωρική Μελισσοκομική.

Κεραλοιφή και Κεραλοιφή με πρόπολη
 
 Η Κεραλοιφή αποτελείται από κερί και ελαιόλαδο αιθέριο έλαιο τριαντάφυλλο.
Η κεραλοιφή με πρόπολη αποτελείται από κερί ελαιόλαδο, πρόπολη και αιθέριο έλαιο γιασεμί.

ΚΕΡΊ ΜΈΛΙΣΣΑΣ
 Το κερί είναι ένα προϊόν της μέλισσας με πολλές ευεργετικές ιδιότητες. Παράγεται από τους κηρογόνους αδένες στην κοιλιά της εργάτριας και χρησιμεύει να κατασκευάζουν τις κερήθρες. Έχει επουλωτικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες και γι’ αυτό είναι ιδανικό για να καταπραΰνει τραυματισμούς ή ερεθισμούς. Υπάρχουν 300 ουσίες στο κερί της μέλισσας και σε συνδυασμό με αγνό ελαιόλαδο δίνουν ένα αποτέλεσμα πλούσιο σε βιταμίνες, μέταλλα, ιχνοστοιχεία, υδρογονάνθρακες και αντιοξειδωτικά που τρέφει και τονώνει το δέρμα.

ΕΛΑΙΌΛΑΔΟ
Το ελαιόλαδο είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά και βιταμίνες και τρέφει το δέρμα μας, ενισχύει την ελαστικότητα και αναπληρώνει τα πολύτιμα λιπίδια της επιδερμίδας. Η πλούσια περιεκτικότητά του σε βιταμίνη Ε καταπολεμά τη γήρανση του δέρματος.

 ΠΡΟΠΟΛΗ
Είναι μια ρητινώδης, κολλώδης ουσία, που οι μέλισσες συλλέγουν από διάφορα φυτά, την εμπλουτίζουν με κερί, γύρη, ένζυμα και άλλες ουσίες και μ’ αυτήν στεγανοποιούν κι απολυμαίνουν το εσωτερικό της κυψέλης. Η πρόπολη έχει ιδιότητες βακτηριοστατικές, αντιμικροβιακές και μυκητοκτόνες. Έχει θεραπευτικές ιδιότητες σε πολλές παθήσεις του οργανισμού. Βοηθάει ιδιαίτερα σε προβλήματα του αναπνευστικού, απολυμαίνει τη στοματοφαρυγγική κοιλότητα, θεραπεύει ουλίτιδα, περιοδοντίτιδα, άφθα και έρπητα. Έχει δράση έντονα αναλγητική, κατά πολύ ανώτερη από αυτήν της νοβοκαϊνης. Σήμερα χρησιμοποιείται σε αλοιφές, οδοντόκρεμες, σαμπουάν και άλλα σκευάσματα.

ΒΙΤΑΜΊΝΗ  Ε
Η βιταμίνη Ε προστατεύει το δέρμα από τις ελεύθερες ρίζες και μειώνει την επιβλαβή δράση της υπεριώδους ακτινοβολίας. Επιπλέον υποστηρίζει το σχηματισμό νέων κυττάρων και αυξάνει τα επίπεδα ενυδάτωσης του δέρματος.
 
ΚΕΡΑΛΟΙΦΗ
Η κεραλοιφή, είναι κρέμα βγαλμένη μέσα από την παράδοση. Προέρχεται από μια πανάρχαια συνταγή για τον καλλωπισμό του δέρματος. Στην αρχαία Ελλάδα, τα καλλυντικά φτιάχνονταν με βάση το αγνό ελαιόλαδο και το κερί της μέλισσας. Ένα κερί πλούσιο σε πρόπολη με αντισηπτικές, μαλακτικές, αντιφλεγμονώδεις και επουλωτικές ιδιότητες που βοηθά το δέρμα να έχει μια απαλή και ελαστική δομή.  ιδιότητες που βοηθά το δέρμα να έχει μια απαλή και ελαστική δομή. Έχει καταπραϋντική, αντιβιοτική, επουλωτική, αντιφλογιστική αντιμυκητησιακή, μαλακτική και αντιγηραντική δράση. Χρησιμοποιείται σε καψίματα, κοψίματα, συγκάματα, σκασμένα χείλη, σε όλο το σώμα. Έχει καταπραϋντική, αντιβιοτική, επουλωτική, αντιφλογιστική, αντιμυκητησιακή, μαλακτική και αντιγηραντική δράση. Χρησιμοποιείται σε καψίματα, κοψίματα, συγκάματα, σκασμένα χείλη, σε όλο το σώμα. Η κηραλοιφή είναι μια αλοιφή που αποτελείται από αγνά υλικά.



Αγνή Κεραλοιφή πλούσια σε αντιοξειδωτικά, μέταλλα, ιχνοστοιχεία και θρεπτική αξία.  Όλα μας τα προϊόντα αποτελούνται από αγνές πρώτες ύλες και παράγονται με αγάπη και μεράκι.                                                                          

Αγνή Κηραλοιφή, 4€  (50ml). Κηραλοιφή με πρόπολη 5€  (50ml).



































 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου